Kedi ve Köpeklerin Yıkanması

Kedi ve Köpeklerin Yıkanması

Kedi Ve Köpeklerin Yıkanması
 

Kedi ve köpeklerin su ile teması ise türlü türlü şenliklere sahne olabiliyor. Başarılı bir sonuca ulaşabilmek için ise gerekli olan çeşitli önlemleri almanız ve kedi şampuanıköpek şampuanı ve kedi tarak ve benzeri gereçleri edinmeniz gerekiyor. Bir de örneğin zeminde paspas gibi kaymasını engelleyecek bir şey kullanmanız hem kedi hem de köpekler için çok önemlidir. Çünkü su ile temas ettiklerinde çok iyi tepkiler vermeyebiliyorlar.
 

Kedinizi En Doğru Nasıl Yıkarsınız


Kedinizi yıkarken ilk olarak kulaklarını pamuk ile tıkamanız doğru olacaktır. Ayrıca kedinizin yorgun olduğu bir anda yıkamaya karar vermeniz daha doğru olur. Çünkü kediler sudan kaçmak için bütün yolları deniyorlar. Ayrıca çok uzun süredir birlikte olsanız dahi sizi tırmalaması muhtemeldir. Bu yüzden tırnaklarını kesmiş olmalısınız. Kedinizi tarayarak temizlediğinizde, dökülmesi muhtemel olan tüylerinin de temizlenmesini sağlayacaksınız. Ilık su kullanımı büyük önem taşıyor. Ayrıca ürkütmeden yavaş hareketlerle ve sırtından başlayarak kedi şampuanı ile yıkamanız daha doğru olacaktır.

 


Köpeğinizi En Doğru Nasıl Yıkarsınız?

 

Küçük dostlarınız köpeklere gelince, yine yavaş ve sakin hareketler ile yıkamaya başlamak gerekiyor. Suya aşırı tepki verebilecekleri için ılık su tercih edilmeli ve veterinerinizin önerdiği tipte bir köpek şampuanı kullanmalısınız. Bu tip şampuanların bizim kullandıklarımız gibi çok fazla köpürmediklerini bilmelisiniz. Köpek fırçası ile de yıkama sürecini destekleyebilirsiniz. Durulama aşamasına geçtiğinizde ise çok iyi bir durulama gerçekleştirmeniz gerekir. Uzun uzun durulama yapmalısınız. Çünkü köpeklerin derileri o kadar da kolay durulanamıyor. Ayrıca bu durum kurulamada da geçerlidir. Saç kurutma makinesinin hafif ve çok sıcak olmayan seviyesinde kurulama yapmalısınız. Buna rağmen köpeğimiz hassas olacaktır. Bu sebeple de hava akımında kalmamasına özen gösterin. En azından 5 – 6 saat boyunca da dışarı çıkarmamaya çalışın.

 

 

Kedi ve köpek dostlarımız, onların iyiliği için bir gereklilik olan yıkamayı, bir tehdit gibi algılayıp kaçma girişiminde bulunsalar da, siz gerekli özeni gösterirseniz, kontrolü size bırakacaklardır. Bu yüzden sadece sakin ve yumuşak hareketlerde bulunmanız, onun canını yakmamaya çalışmanız, ılık su kullanmanız yeterlidir aslında. Gerisini biraz da siz tecrübe edindikçe, sevimli dostunuz ile birlikte öğrenecek ve kendinizce teknikler geliştireceksiniz.

Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR