Kum Kabına Yer Seçiminde 5 İpucu

Kediler Hakkında

Kum Kabına Yer Seçiminde 5 İpucu

Kediniz hangi kum kabını tercih ediyor? Kedinize daha iyi yaşam şartı için tuvalet kabı nereye konmalıdır? Kedi kum kabını yer seçiminde ana kural nedir? Vs. Bu sorular uzar gider ama bu soruların ortak cevabı konum, konum, konum dur!  Kedi kum kabını nerede tutacağınız, tüm kedi sahiplerinin karşılaştığı bir sorun olabilir. Ancak doğru yeri seçmek hem sizin hem de kedinizin sağlığı ve rahatı için önemlidir.

Peki, kedi kumunuzu nereye koymalısınız? İşte birkaç pratik bilgi ile yer seçimini birlikte belirleyelim.

 

1. Gözlerden Uzak Bir Yer

Kediler tuvalete gittiklerinde mahremiyetlerini severler. Yani, kedinizin sizden ve diğer izleyicilerden uzakta, biraz yalnız kalabileceği bir yer seçmek en doğru seçimdir. Evinizde fazla ayakaltı olmayan bir alanı kum kabı alanı olarak tercih edebilirsinizFazla ve kullanılmayan odalı bir ev için yedek bir yatak odası veya çamaşır odası veya muhtemelen banyo lavabosunun altında bir alanı ona ayırabilirsiniz.

 

2. Sessiz Bir Ortam.

Kediler genellikle yüksek seslerden çekinirler. Bu nedenle tuvalet kazalarını önlemek için, kum kutusunu çamaşır makinesinin yanı, TV odası veya evin en hareketli odaları gibi gürültülü yerlere koymayın. Güvenilir sessiz bir yer bulun.


3. Kolay Erişebilir Bir Yer

Tuvalete ihtiyaç duymak ve tuvalete sahip olmamak kedilerimiz için stresli olabilir, bu nedenle kedinizin kum kabının kediniz için 7/24 hazır olduğundan emin olun. Engellerin olduğu, kapıların yanlışlıkla kapanabileceği alanlardan kaçının. Kedinizin uyku yerinden tuvalet yerine gitmek için izlemesi gereken yolu düşünün. 

 

4. Mama Ve Su Kabından Uzak Olmalı

Yemeğinizi tuvaletin yanında yemek ister misiniz? Cevap Hayırsa kedinizde böyle düşünmekte! Ancak çoğu kedi sahipleri kedilerinin kumunu, mamasını ve suyunu aynı yerde tutma eğilimindedir. Bu sizin için uygun olsa da kediniz için uygun değildir. Kedi tuvaleti evin farklı bir bölümünde veya en azından seçilen alanın diğer tarafında olmalıdır.


5. Çok Sıcak Yada Çok Soğuk Alanlardan Kaçının.

 

Şaşırtıcı bir şekilde, kedi sahiplerinin seçtiği en popüler çöp kutusu konumlarından bazıları, alan çok ısındığı için fazla kokuşmaya neden olabilir. Sıcak bir oda, kedi kumunun fazladan kokuşması anlamına gelebilir, bu da kumun ömrünü kısaltır. Bu, daha fazla kedi kumu ve sizin için daha fazla maliyet demektir! İyi havalandırılan alanların seçilmesi, kedi kumunun ömrünün korunmasına ve kokuların uzak tutulmasına yardımcı olabilir!

Etiketler: Kediler Hakkında
Şubat 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR