Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi 

 

Sevimli dostlarımız köpekler, bizimle birlikte yaşamak için bazı kurallara uymayı zamanla öğrenmeliler ve bu duruma alışmaları aslında çok da zor değil. Sadece uzman görüşlerine uygun olarak tuvalet eğitimi çalışmalarına başlanması, olumlu sonuca ulaştıracaktır. Özellikle yavru köpek edindiyseniz bu anlamdaki acemiliklerini, bazı destekler ile kısa sürede giderebileceğinizi göreceksiniz.  

Belki bir hafta belki bir ay içinde yavru köpek tuvalet eğitimini alırken en çok ihtiyacınız olan şey sabırdan öte sevgi olacaktır. Puppy Trainer kavramı bu anlamda ilk akla gelen olsa da öncelikle işe hazırlık kısmından başlamakta fayda var. Şöyle ki, yavru köpeğiniz henüz eve gelmeden önce ya da geldiği ilk gün güvenli bir bölge oluşturulmalıdır. Bir köpek evi ya da kafesi olarak adlandırabileceğiniz bölge parmaklıklar ile çevrili ama yavru köpeğinizin rahat hareket edebileceği bir alan olmalıdır.

 

Daha sonra yavru köpek tuvalet eğitimi için köpeğinize web sitemizden de satın alabileceğiniz çiş pedlerini belirlediğiniz alanın zeminine yerleştirmelisiniz. Bu pedlerin amacı eğitimin başında olabilecek tuvalet kazalarına karşı önlem almaktır. Köpek maması koyacağınız alan ya da köpeğinizin uyuduğu alan ve çevresi tuvaletini yapmak istemediği bölge olacaktır. Bu sebeple de köpek maması ve uyuma alanı çevresinden başlayarak yavaş yavaş yerleştirdiğiniz pedleri azaltmaya başlayın. Böylece sevimli dostunuz boş alanlara değil sadece pedin olduğu yerlere tuvaletini yapmaya başlayacaktır. Üstelik köpek maması çevresinden de uzak durması avantaj sayılabilir.

 

Yavru Köpek Dışarı Tuvalet Eğitimi

Köpeğinizi tuvaleti için dışarı çıkardığınızda ise başlangıçta kendini güvende hissetmeyeceği için yapmak istemeyecektir. Ve dışarı çıktığınızda yavru köpeğiniz için bakım ürünlerine yavru köpek bakım ürünlerine ihtiyacınız vardır. Bu sebeple yanınıza çiş pedi almayı unutmayın. Patilerinin altında pedi hissettiğinde yavru köpeğiniz güven duyacaktır.

 

 

 

Bu tip tedbirlerin yanında Puppy Trainer da yavru köpek tuvalet eğitimi için size her zaman yardımcı olabilecektir. Ancak Puppy Trainer kadar önemli olan bir konu daha var ki o da sevimli dostunuz ile olan ilişkiniz. Tuvaletini yapması için ona telkinde bulunmanız, her seferinde aynı destekleyici sözleri kullanmanız, ilerleyen dönemlerde köpeğinizin tuvaletini yapması gereken yeri ve zamanı belirlemenizi sağlayacaktır. Üstelik tuvaletini yaptığında onu ödüllendirmeniz, öven sözler söylemeniz ve sevmeniz, size olan ilgi ve yakınlığını artırdığı gibi sözünüzü dinlemesi de artacaktır. Bu sebeple aslında bu anlamdaki en büyük ve en önemli ihtiyaç köpeğinize olan sevginizdir.
Etiketler: köpek
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR