Kediler az su içmeleri ve suyu çok fazla sevmemeleri ile ünlüdürler. İdrarlarının yoğunluğu insan ve köpeğinkine göre çok daha fazladır. Ancak bu yoğunluk kristal oluşumlarına zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle mutlaka su içmeye teşvik edilmelilerdir. Günlük gerekli su tüketimini hesaplamak için 55-70ml/kg/gün formülünden yararlanabiliriz. 4kg ağırlığında ve günlük 60g lif bakımından zengin kuru mama ile beslenen bir kedinin günde 220-280ml su içmesi gerekmektedir.
Kedi ve köpeklere yapılan kan tahlilinin sonuçlarına bir çok karmaşık kısaltmaya rastlarız. Bu evrensel olan bu kısaltmalar ne anlama geliyor gelin hep birlikte bakalım.
Bol tüylü ve uzun kulaklı köpekler için sorun yaratan bu ot, başak şeklinde olup, kenarındaki tırtıklar sayesinde tüylere yapışır ve vücudun hareketiyle birlikte bulunduğu yerden ilerlemeye başlar. vücut hareketiyle veya müdahaleyle tek yönlü olarak (daima ileri ) hızlı bir şekilde vücutta ilerler.Girdiği yerde durmayıp ilerleyecek olan ot, bir süre sonra köpeğinizin huysuzlaşmasına, nedensiz sızlanmalara ve otun bulunduğu yeri elletmek istememesine sebep olacaktır.
Tüylerin hergün taranıp fırçalanması, giysilerde ve mobilyalarda, özellikle tüy dökme mevsiminde tüy görülmesi sorununu çözer. Köpeğinizin kestirdiği mobilyalarda yıkaması kolay köpek battaniyeleri kullanabilirsiniz.
Köpek ve kedilerin neden ot yediği konusunda çeşitli açıklamalar vardır. Bir görüşe göre köpek ve kedilerin zaten doğal olarak ot yemesinin gerektiği düşünülmektedir. Başka bir görüşe göre onlar da ot sevebilir ve yiyebilirler.
Bir araca yanlış benzin koyduğunuzda nasıl, araç arıza yapıyorsa, elektirik yanlış geldiğinde nasıl elektronik aletler arıza yapıyorsa, yanlış beslenen canlılarda bir süre sonra hastalanırlar. Bu herkesin kavrayabileceği basit bir mantıkltır. Beslenme vücudumuza çok faydalı da olabilir, çok zararlı da olabilir. Yanlış beslenme süründürür de, öldürür de.
Burmese cinsi kediler, en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır. Oldukça haylaz ve oyun oynamayı seven bir yapıya sahip olan bu kediler, kimi zaman sahibini bile isteye çileden çıkarmayı başarsa da gün sonunda gösterdiği sevimli tavırlarla bu durumu kolaylıkla telafi edebilir.
Köpekle yaşamayı seviyoruz. Hayatımızı renklendiren dostlarımızla daha kaliteli vakit geçirmek için eğitim önemlidir. Doğru ve köpeğinizin ırk karakterine uygun bir eğitimle, köpeğiniz ve köpeğinizin temas ettiği herkesi mutlu etmenin en iyi yolu, yavrularınızı uygun şekilde eğitmektir. Başarılı eğitim yolculuğunuza hazırlanmak için bilmeniz gereken her şey burada.
Peki tüy dökülmesinin sebebi nedir? Kılların dökülmemesi için neler yaparız? Deri ve tüy bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Kediler, aslında son derece hassas olan bünyeleri ile mama seçiminde oldukça titizdirler. Her mama kediniz için uygun olmayacaktır.
Sevimli dostlarımız köpekler, bizimle birlikte yaşamak için bazı kurallara uymayı zamanla öğrenmeliler ve bu duruma alışmaları aslında çok da zor değil.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.